Hörlurar med brusreducering

Hörlurar med brusreducering

Hörlurar med brusreducering fungerar så att en mjukvara i hörlurarna känner av omgivningens ljud och dämpar dessa. Det gör att du till exempel kan flyga flygplan och inte störas av planets buller. Hörlurar med brusreducering är väldigt populära bland de som reser mycket. De fungerar även väldigt bra på tåg och buss. Samtidigt som brus och buller reduceras så går det ändå att höra vad som sägs i högtalare på flygplanet eller vad din stolsgranne säger. Hörlurar med den här typen av brusreducering brukar drivas med batteri. Det finns flera tillverkare på marknaden som erbjuder den här typen av hörlurar.

Hörlurar med brusreducering kan vara farliga

Hörlurar med brusreducering bidrar verkligen till komforten och njutningen när man reser kollektivt, inte minst med flygplan. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att man inte bör använda den här typen av hörlurar när man själv kör bil, cyklar eller går där det är mycket trafiken. Risken finns att man inte uppfattar omgivningens ljud som man skulle behöva höra för att inte utsätta sig själv för några risker. Kom ihåg att när du använder den här typen av hörlurar så blir det som att vara innesluten i egen ”bubbla”. Du blir lite avstängd från omvärlden och det kan så klart innebära risker.

Hörlurar med brusreducering

Det finns gott om hörlurar med brusreducering på marknaden och många olika tillverkare att välja mellan. Du kan välja mellan en variant med sladd och en annan variant med Bluetooth. Väljer du den med Bluetooth slipper du sladdar som kan fastna på olika ställen och lätt blir till en härva. Samtidigt ska du komma ihåg att Bluetooth drar en hel del batteri från din mobiltelefon. På det sättet finns det fördelar med varianten med sladd. Titta gärna på utbudet innan du köper hörlurar. Det finns massor av bra varianter av hög kvalitet. De kostar dock lite mer än många enklare varianter.

Hur fungerar brusreducering?

Hörlurar med så kallad aktiv brusreducering fungerar på inte alls som vanliga hörlurar. Hörlurar med brusreducering har små mikrofoner inuti öronkåporna som tar upp det omgivande ljudet strax innan det når dina öron. Inne i kåporna finns avancerad teknik som filtrerar ljudet enligt vissa frekvenser och identifierar ljudet som du vill höra. Det kan handla om musik, tal eller ingenting alls. Efter det beräknas och skapas en signal som frekvensmässigt är helt motsatt det brus som du inte vill höra. Signalen skickas ut med hjälp av inbyggda högtalare utan någon som helst fördröjning och på det sättet slås de oönskade frekvenserna ut.

Det absolut bästa exemplet på när hörlurar med brusreducering är bra är när man befinner sig på ett flygplan. Om man inte har hörlurar med brusreducering så störs musiklyssnandet av bullret som kommer från motorerna. Det hjälper sällan att vrida upp volymen. Det kan dessutom vara skadligt för hörseln att lyssna på musik på för hög volym. Risken finns också att man missar meddelanden från högtalarna i kabinen. Det finns också en sidoeffekt av det lågfrekventa bullret och det är att du blir trött och får en känsla av att du blir trög i huvudet. Det finns en hel del experter som hävdar att bullret på flygplanen är en bidragande orsak till att man drabbas av det som kallas för ”jet lag”. Så den här typen av hörlurar har verkligen många positiva aspekter.

Brusreducerande högtalare är fantastiska

Hörlurar med brusreducering är fantastiska. De gör att du kan lyssna på musik och radioprogram även när du sitter på ett flygplan. Hörlurar med brusreducering är här för att stanna och de blir mer och mer populära. Förmodligen kommer vi se ganska många som använder sig av dessa på flygplan i framtiden. De kostar lite mer än vanliga hörlurar men reser man mycket så ångrar man knappast att man har lagt några extra hundralappar för att få ta del av denna otroliga teknik. Det är verkligen njutbart att lyssna på musik i den här typen av hörlurar. De flesta som köper dessa blir väldigt nöjda och kan inte tänka sig att byta till vanliga hörlurar.